Weboldalunkon az alapvető működéshez és a webáruház használatához szükséges cookie-kat alkalmazunk.
Szélesebb körű funkcionalitáshoz marketing jellegű cookie-kat engedélyezhetsz vagy tilthatsz le, az Adatvédelmi tájékoztatónknak megfelelően.

5 romantikus, szerelmes hely a nagyvilágból

Valentin nap alkalmából összegyűjtöttünk néhány olyan helyet a nagyvilágból, ami kapcsolódik a szerelemhez, romantikához. 

Ha szeretsz utazni és van rá lehetőséged látogasd meg kedveseddel valamelyik romantikus várost vagy nevezetességet.

Verona

Veronában található a 14.század környékén épült ház, a Casa di Giulietta, vagyis Júlia háza, a híres Via Capello erkéllyel, ahol a legenda szerint Rómeó és Júlia örök szerelmet vallott egymásnak. Ez a romantikus ház zarándokhellyé vált és az erkély alatti falra a világ minden részéből érkező turisták feltűzik szerelmes üzeneteiket. Lehetőség van arra is, hogy a szerelmespárok Júlia erkélyén mondják ki a boldogító igent.

 

 

 

 

Velence

Velencére nem túlzás azt mondani, hogy a világ legromantikusabb városa. 
A Ponte dei Sospiri, azaz a Sóhajok hídja a legnevezetesebb velencei híd, amelyet 1595 és 1600 között építettek és a Dózse-palotát köti össze a börtönökkel. Nevét Lord Byron, angol költőtől kapta, aki Bridge of sights-nak nevezte el és azóta emlegetik világszerte mint a Sóhajok hídja. A köztudatban úgy terjedt el, hogy a palotából a börtönbe kísért rabok innen látták még egyszer utoljára a tengert és az ő sóhajuk miatt lett ez a neve. Többféle babona kötődik a hídhoz, az egyik az, hogy ha egy szerelmespár alatta áthajózik és pontban napnyugtakor megcsókolják egymást, akkor a szerelmük örökké fog tartani. 

 

 

Salzburg Mirabell kastély

Salzburg híres főpapja, Wolf Dietrich von Raitenau érsek 1606-ban építtette a kastélyt szerelmi ajándékként kedvesének, Salome Altnak. Akkoriban a neve Altenau volt és halála után az új érsek, Markus Sittikus keresztelte át Mirabell kastélynak. Kertjében különleges virágok, művészien metszett növények, szökőkutak láthatók. A világ minden részéből jönnek jegyespárok és ezen a csodálatos helyszínen tartják esküvőjüket. 

 

 

 

 

Ciprus Aphrodite szigete

Aphrodite a görög mitológiában a szerelem és a szépség istennője.
A legenda szerint Ciprus szigetén Petra tu Rumiunál lépett partra, amit Aphrodite sziklájának neveztek el és léptei nyomán csodás növények és fák keltek ki a földből. Ezekről a virágokról és gyümölcsökről, pl. menta, gránátalma, mirtusz, azt tartják, hogy alkalmasak a szerelmi vágy fokozására és afrodiziákumoknak hívják őket. 

 

 

 


Heart Reef, Nagy-korallzátony, Ausztrália

Ausztráliában a 2000 km hosszan húzódó Nagy-korallzátony területén 1975-ben fedezték fel az AirWhitsunday légitársaság pilótái ezt a különleges, szív alakú korallszigetecskét. Azóta a társaság repülőutakat szervez, hogy bárki megcsodálhassa ezt a páratlan látványt a magasból.

 

 

 

 


Taj Mahal India

Az indiai Agrában található a Taj Mahal,a különleges fehér márvány síremlék, amit Sáh Dzsahán mogul sah 1632 és 1647 között építtetett szeretett felesége, Mumtáz Mahal emlékére. Az asszony gyermeke szülésében hunyt el. Ez a gazdagon díszített műemlék nemcsak építészeti jelentőségű, hanem az örök szerelem emlékművének is tartják.
A síremlék 1983-ban, mint kulturális helyszín felkerült az UNESCO világörökségi listájára.. 

 

 

 


De nem kell feltétlenül messzire utazni, egy kis romantikázáshoz.  
Hívd meg álmaid férfiját vagy szíved hölgyét egy meghitt, gyertyafényes vacsorára  és teríts stílusosan, használd a szerelem jelképeit, szív alakú díszítéseket, vörös rózsát. Ugye te is ismered a régi közmondást? A szerelemhez a gyomron át vezet az út. 
Ötletadónak nézz szét Valentin napi dekorációink  között és Svédasztalunkon is találsz egy stílusos édességet

Tartalomhoz tartozó címkék: terítés asztal
blog comments powered by Disqus