Weboldalunkon az alapvető működéshez és a webáruház használatához szükséges cookie-kat alkalmazunk.
Szélesebb körű funkcionalitáshoz marketing jellegű cookie-kat engedélyezhetsz vagy tilthatsz le, az Adatvédelmi tájékoztatónknak megfelelően.

Érdekességek a flamingókról

Tudod, hogy miért rózsaszínű a flamingó? 
Erről és más érdekességekről is olvashatsz következő blogbejegyzésünkben.


Szereted a különleges, bohém mintákat a lakásban? A flamingó feltűnő színével és alakjával igazán megfelelő arra, hogy trópusi hangulatot teremtsen. Ezért is választottuk egyik asztalterítőnk és szalvétagyűrűnk mintájául. Gyerekzsúrokon is remekül mutat és biztos sikere lesz. Itt további ötleteket is találsz
.

A flamingó név a spanyol flamenco szóból ered. Ez a csodás madár a testmagasságával és rózsaszín tollazatával igazán feltűnő jelenség. Karcsú, hosszú a teste és a lába, csőre rózsaszín, a hegye mélyfekete.

A különböző flamingófajok tollazatának színe a halványrózsaszíntől (chilei flamingó) egészen a bíborszínig  vagy az   élénkpiros színig terjed (karibi flamingó) és ez az étrendjének köszönhető, amely alfa- és béta-karotinban gazdag.

A flamingó tápláléka apró bogarak lárvái, kisebb rákfélék, halak és puhatestű állatok valamint kék-zöld és piros alga   és kovamoszat.

A flamingófiókáknak amikor kikelnek, még szürke vagy fehér a tollazatuk és csak 1-2 éven belül változnak rózsaszínűvé.
 

 A flamingóknak kifinomult a hallásuk, kiáltással kommunikálnak. Kolóniákban élnek mert ez  biztonságot nyújt a ragadozók ellen. Hosszú távokat – akár 500 kilométert – is tudnak repülni egyetlen éjszaka alatt.
 


A flamingók alváskor egy lábon állnak és fejüket a testükhöz szorítják.
Átlagosan 20-30 évig élnek.

A klímaváltozás következtében a vizek minőségének és sótartalmának változása miatt élőhelyük pusztul és emiatt komoly veszélyben vannak ezek a különleges madarak.  


A róluk elnevezett egzotikus szépségű virág a flamingók tollszínéhez hasonlóan többféle árnyalatban pompázik. 

Flamingó témában ajánljuk továbbá partiszervező bejegyzésünk első részét, Svédasztalunkról a flamingó koktélokat, valamint az Asztalnok Webáruházban elérhető flamingó mintás asztali futót is!

blog comments powered by Disqus