Weboldalunkon az alapvető működéshez és a webáruház használatához szükséges cookie-kat alkalmazunk.
Szélesebb körű funkcionalitáshoz marketing jellegű cookie-kat engedélyezhetsz vagy tilthatsz le, az Adatvédelmi tájékoztatónknak megfelelően.

Farsangi fánk

Farsangi fánk

Hozzávalók:
- 3 dl tej
- 3 dkg élesztő
- 1 evőkanál porcukor
- 5 dkg vaj
- 2 tojás sárgája
- 50 dkg liszt
- csipetnyi só
- olaj a sütéshez

A 3 dl tejet meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot és belemorzsoljuk a 3 dkg élesztőt. Amikor az élesztő felfutott ráöntjük a lisztre és a vajjal, a tojássárgájával, kevés sóval az egészet jól kidolgozzuk, majd langyos helyen lefedve másfélszeresére kelesztjük. Ezután lisztezett deszkára borítjuk és ujjnyi vastagra nyújtjuk, fánkszaggatóval kiszaggatjuk, majd ruhával letakarva még 30 percig kelesztjük. A fánkot közepesen forró zsiradékba tesszük, úgy, hogy előtte ujjunkkal a közepébe lyukat nyomunk. Ügyeljünk arra, hogy a deszkán fekvő fánk felső része kerüljön az olajban alulra. A sütés elején az edényt fedjük le, amikor megfordítjuk a fánkot, akkor már nem kell a fedőt rátenni. Amikor kész szűrőkanállal vegyük ki és tegyük papírtörlőre, ami a felesleges olajat felszívja.
A legfinomabb baracklekvárral, de simán porcukorral is élvezetes. 

Tartalomhoz tartozó címkék: recept
blog comments powered by Disqus