Weboldalunkon az alapvető működéshez és a webáruház használatához szükséges cookie-kat alkalmazunk.
Szélesebb körű funkcionalitáshoz marketing jellegű cookie-kat engedélyezhetsz vagy tilthatsz le, az Adatvédelmi tájékoztatónknak megfelelően.

Karácsonyfa díszítés trend 2020-2021

Vajon melyek lesznek a karácsonyi színek 2020-ban? Mi lesz idén a karácsonyfa díszítési trend? Mi várható 2021-ben és 2022-ben? Színes karácsonyfa vagy natúr fenyőfa dominál a modern karácsonyi dekorációban? Ezüst, fehér, arany, pávakék, rózsaszín, lila, piros vagy zöld karácsonyi fenyődíszeket válasszunk? Jöjjenek a karácsonyfa díszítési tippek, dekoráció ötletek!

 

A karácsony közeledtével bárhová is megyünk, már mindenhol látni lehet a karácsonyi díszeket. A kirakatok és az üzletdekorációk  meghitt ünnepi hangulatot árasztanak.

 

A legújabb 2021/2022-es karácsonyfa díszítési trendekről és karácsonyi színekről, fenyőfa díszítési ötletekről a Messe Frankfurt oldalán is olvashatunk. A Christmasworld Trends kiállítás  új témákat, színeket és tervezőket mutat be a következő ünnepi szezonhoz. Így nemcsak, hogy naprakészek lehetünk, hanem már készülhetünk a következő karácsonyokra is.  

Karácsonyi színek, karácsonyfa díszítés trend 2020-2021-2022

Kép forrása: Messe Frankfurt -  Christmasworld

A természetes karácsonyi dekoráció 2020-ban, 2021-ben és 2022-ben is hódítani fog

 

Ebben a  natúr stílusvilágban a karácsonyi dekoráció anyaga kap nagy hangsúlyt.  Nyers formában mutatkozik meg a parafa, a kéreg, a juta, a fű, a fa, a fém, a márvány és a kő.

Karácsonyi színek, karácsonyfa díszítés trend 2020-2021 minimalista, skandináv karácsony

Kép forrása: H&M HOME

 

Az anyagok természetes állapotát hangsúlyozzák a durván faragott, törött, szövött vagy “kezdetleges” módon kidolgozott megoldások. Fontos szerepet kap a tapintás. A rusztikus felületeken kívül a finoman csiszolt, kézzel simogató felületek is hangsúlyozzák a természet szépségét. A régi kézművesség újjáéled. A karácsonyi fenyő dekorációban pl. a durva,  mintegy homokos megjelenésű agyag fejezi ki leginkább a kerámia természetességét. Az erdő rengeteg mintát és motívumot kínál, beleértve a makkot, kérget, leveleket, dióféléket, tobozokat és gyümölcsöket. A zöld karácsonyi dekoráció és fenyőfa díszek ha természetes anyagból készülnek még hosszú évekig megállják a helyüket és ámulattal töltik el a vendégeket, mivel az egyszerűségükben nagyszerűek. 

 

Kép forrása: Messe Frankfurt -  Christmasworld

 

A fenyőfát természetes anyagokból készült girlanddal és figurákkal díszítve meglepően meleg és barátságos légkört teremthetünk. Ha csak kerámiát és fát használunk a 2020-as karácsonyi dekorációs trendhez, akkor is  különleges hangulatot tudunk varázsolni otthonunkba.

Forrás: Pinterest - Minimal Christmas Trees

 

A  természetes karácsonyi dekoráció elemeit, kellékeit beszerezheted webáruházunkban: rusztikus fenyőfa- és asztaldíszek.

Fehér karácsonyi díszek és dekoráció

A fent említett természetesség tükröződik a skandináv karácsonyi dizájnban, ami az egyszerűségről és a funkcionalitásról szól. 

 

Karácsonyi színek, karácsonyfa díszítés trend 2020-2021 - Fehér, bézs és szürke karácsonyi díszek

Kép forrása: Scandinavia Standard

 

A  skandináv karácsonyi dekorációnak a fehér szín az egyik fő alkotóeleme. Rusztikus fából készült díszek, skandináv minta, kockás asztalterítő, rénszarvas, csillagok - ezek tartoznak leginkább a skandináv formavilághoz. A skandináv fehér színvilágba a fehér adventi gyertya passzol igazán, amit a formák és a méretek variálásával tesznek változatossá. 

 

Ahogy a fenti kép is mutatja, a fehér mellett, a szürke és bézs tónusok is igen divatosak a karácsonyi dekorációban 2020-ban. A minimalista elegancia nagyon finom érzését keltik. Belecsempészhetsz még némi  ezüstös csillogást is a fehér dizájnba. A karácsonyfa ezüst díszekkel soha nem megy ki a divatból. Szerezd be a fehér karácsonyi dekorációs kellékeket (fehér girland, boa karácsonyfára, fehér asztaldíszek, stb)  itt: Ezüstfehér csillogás

 

Arany, ezüst, bronz és platina csillogás -  karácsonyi díszek 2020-ban

Valljuk be azért, hogy a karácsony a csillogásról is szól. Még azok is, akik a visszafogottabb stílus képviselői, szeretnek ilyenkor “kirúgni a hámból”. Karácsonykor megengedett, sőt valahol kötelező a túlzás, a ragyogás, mert játékos gyerekkori hangulatot hoz otthonunkba. Persze meg lehet úszni a giccsparádét, ha nem bóvlit veszünk, és inkább a luxus fémes hatásra törekszünk. A 2020-as karácsonyi dekorációs trend szerint a bronz, a réz és a platina látványos és titokzatos játéka elhomályosítja az ezüst és arany ragyogását. 

 

Fekete arany karácsonyi dekoráció

Kép forrása: Gagohome

Arany karácsonyi díszek vásárlása

Rozéarany (rosegold) karácsonyi díszek vásárlása

Ezüst karácsonyi díszek vásárlása

 

Kék karácsonyi dekoráció és karácsonyfadíszek

A tengerészkék nemcsak karácsonykor szép szín, hanem a 2020-as évek egyik népszerű irányzata. A kék tapéta háttérként nagyszerűen kiemel a karácsonyi dekorációt. A kék szín különböző árnyalatait érdemes kombinálni, amilyen például a népszerű pávakék és 2021-ben év színének kikiáltott AI Aqua.

 

Karácsonyi színek, karácsonyfa díszítés trend 2020-2021 - kék karácsony

Kép forrása: trendesignbook.com

Rózsaszín karácsonyi díszek bátraknak

 

Izgalmas és trendi ötletet, hogy nem hagyományos színeket, például a rózsaszínt, keverünk az ünnepi dekorációba. A fenyőfa rózsaszínű és ezüst díszekkel, fehér fényekkel különleges hangulatot áraszt. Ezzel a karácsonyi trenddel lehetünk nagyon bátrak! Minél merészebb a díszítés, annál jobb! 

pink - rózaszínű fenyőfa díszek

Kép forrása: amazon.com

 

A flamingó őrületet kiélheted a rózsaszínű karácsonyi dekorációval. Vásárolj flamingós dekorációt ITT

Flamingós karácsonyfa

Kép forrása: Pinterest - Pink Christmas Decoratin

Színes karácsonyfa díszek 2020-ban, 2021-ben és 2022-ben

 

Ha a következő képeket összehasonlítod, láthatod, hogy a második és harmadik kép (2021-2022-es trend) karácsonyi színpalettája sokkal visszafogottabb mint az első színes karácsonyfát ábrázolóé. Az első kép az elmúlt időszak színes karácsonyi divatját tükrözi a maga élénkségével. A 2021-2022-es színpalettákon is felfedezhető a  játékosság a dizájnban, de a korábbinál földhözragadtabb, finomabb színárnyalatú interpretációkat láthatunk. A vidám, élénk növényvilág feltűnő. Virágok, mille fleur és szőlőindák, a szép grafikai rajzok és a kockás minták mellett egyedivé teszik a téli ünnepeket. A díszítés öröme nemcsak a tárgyakon, hanem az élet minden területén megmutatkozik: az ünnepi díszektől, az csomagolópapíroktól és az üdvözlőkártyáktól kezdve a stílusos tervezésen át a gondos kézírásig.

 

A karácsonyi színek érzékeny, optimista hangulatot árasztanak. A következő évek karácsonyi színpalettája a bársonyos egérszürke, finom mészzöld, felhős fehér és sötét topázztól a rózsa romantikus árnyalatáig, a világos mandulától a vörös tónusig és a lágy, levegős égkékig terjed. 

Színes karácsonyfa

Kép forrása: Noklapja Cafe

 

Karácsonyi színek, karácsonyfa díszítés trend 2020-2021 Szines fenyőfa

Kép forrása: Messe Frankfurt -  Christmasworld

Kép forrása: Messe Frankfurt -  Christmasworld

 

A karácsonyi dekoráció vásárlás sokkal könnyebb így, hogy nemcsak a 2020-as hanem a  2021-es és 2022-es dekorációs irányzatokat is megismertük. Ha különleges karácsonyfa díszeket vagy modern karácsonyi asztaldíszeket keresünk az Asztalnok fenyőfa díszek webáruházában szinte mindent megtalálunk!


 

Kapcsolódó téma: Adventi koszorúk, asztaldíszek és dekorációs ötletek 2020

Tartalomhoz tartozó címkék: dekoráció
blog comments powered by Disqus