Weboldalunkon az alapvető működéshez és a webáruház használatához szükséges cookie-kat alkalmazunk.
Szélesebb körű funkcionalitáshoz marketing jellegű cookie-kat engedélyezhetsz vagy tilthatsz le, az Adatvédelmi tájékoztatónknak megfelelően.

Hűsítő kékség – Túlélőtippek kánikulára

Az idei nyáron különösen próbára tesz minket a tartós kánikulai forróság.
Ha éppen nem vízparton nyaralsz és nincs a kertedben medencéd se, akkor se keseredj el, íme néhány enyhülést hozó tipp otthonodba, munkahelyedre a színskála segítségével.

A színeket a gyógyászatban is használják, de alkalmasak arra is, hogy az ember hangulatát, közérzetét de még a hőérzetét is befolyásolják. 
A kék, mivel hideg szín, hűsítő érzést ad. A mediterrán országokban nem véletlenül használják szívesen ezernyi árnyalatban, az azúrtól a türkizen át a tengerészkék színekig. Öltözz te is kék ruhába és tegyél vízpartot ábrázoló képeket az íróasztalodra vagy a falra is! 

Otthonodban próbáld ki, hogy kékszínű textilekkel, tárgyakkal veszed körbe magad. Kiegészítő színnek választhatod a fehéret, de akár zölddel is kombinálhatod, amelynek nyugtató hatása van.

 

Használj az étkezőasztalon is a tenger színét felidéző abroszt, szalvétát és terítéket. Tegyél az asztalterítőre elszórtan üveg kavicsokat, kagylókat üdítő színfoltnak. Tapasztalni fogod, hogy a hőérzetedre mennyire frissítően hatnak ezek az apró változtatások, jobb lesz a kedélyed és segítenek könnyebben elviselni a kánikulát, mindamellett dekoratívak, feldobják az étkezések hangulatát is.

     

Azt mindenki tudja, hogy a tomboló hőségben sok folyadékot kell fogyasztani, de nem mindegy, hogy ezt hogyan tálalod, főleg ha vendégeket is hívsz. A vastag falú pohárban tovább megőrzi az ital a kellemes hőmérsékletét, sőt akár használat előtt vízzel kiöblítve a mélyhűtőbe is betehetők a poharak egy kis időre. Ne felejtsd el, hogy még egy egyszerű ásványvíz vagy limonádé is jobban esik, ha teszel bele egy szelet citromot, jégkockát és vidám, jópofa szívószállal vagy színes keverővel tálalod.

   

Nézz körül az Asztalnoknál, ahol nemcsak kék színvilágú asztalterítőt, hanem stílusos vízparti hangulatú kiegészítőket is találsz. Sőt még egy meglepetés is vár rád, Svédasztalunkon most két üdítő kék színű koktél recept is vár, melyek elkészítésével a nyáresti hangulatot tudod varázslatossá tenni.

blog comments powered by Disqus