Weboldalunkon az alapvető működéshez és a webáruház használatához szükséges cookie-kat alkalmazunk.
Szélesebb körű funkcionalitáshoz marketing jellegű cookie-kat engedélyezhetsz vagy tilthatsz le, az Adatvédelmi tájékoztatónknak megfelelően.
Termékek Menü

Nyuszi hajtogatás szalvétából

Szeretnél látványos és gyorsan elkészíthető húsvéti asztaldíszt készíteni? Megmutatjuk lépésről lépésre a nyuszifül és a nyuszi forma hajtogatást.
Nem kell hozzá más, mint textilszalvéták, vagy vastagabb papírszalvéták, díszítésnek színes szalag és dekorációs vagy főtt tojás.
    

   

1. Nyuszifül hajtogatás szalvétából

Ehhez a hajtogatáshoz két eltérő színű szalvétára, egy dekorációs vagy színes főtt tojásra és színes szalagra van szükség. 
A két szalvétát nyisd szét és hajtsd félbe, hogy téglalap alakot kapj.

  

Ezután újra nyisd szét őket és mindkét szalvétán hajtsd be a négy sarkot a középső hajtásvonalig, majd helyezd egymásra őket úgy, hogy a hajtott sarkok egymással szemben belül legyenek.

  

Most az egymásra hajtott szalvétákat alulról és felülről is hajtsd be a középvonalig, majd hajtsd félbe őket.

  

Ezután fogj egy tojást, ami lehet dekorációs vagy igazi festett főtt tojás is, majd helyezd a szalvéta közepére, két oldalon hajtsd fel és egy színes szalaggal kösd össze a nyuszifüleket. 


2. Nyuszi forma hajtogatás szalvétából

Ehhez a hajtogatáshoz jobb a textil szalvéta, de ha az nincs megfelel egy vastagabb papírszalvéta is. 
A kiterített szalvétát hajtsd hosszában félbe és még egyszer félbe, így egy téglalapot kapsz.

  

Ezután a középvonal mentén hajtsd lefelé mindét oldalon, majd az alsó sarkokat felfelé középre

  

Most a két oldalsó sarkot hajtsd be középre, ezután fordítsd meg a szalvétát és a felső háromszöget hajtsd lefelé

  

Ismét fordítsd meg a szalvétát és a két szélesebb oldalán keletkező háromszög alakú zsebeket csúsztasd egymásba, ezzel rögzítve a formát, majd állítsd talpára a nyuszit és igazgasd el a füleit.

   

 

Tartalomhoz tartozó címkék: terítés textil szalvéta
blog comments powered by Disqus