Weboldalunkon az alapvető működéshez és a webáruház használatához szükséges cookie-kat alkalmazunk.
Szélesebb körű funkcionalitáshoz marketing jellegű cookie-kat engedélyezhetsz vagy tilthatsz le, az Adatvédelmi tájékoztatónknak megfelelően.

Svédasztal

Tudod, hogy honnan ered a svédasztal kifejezés? Tényleg Svédországból, ott smörgåsboard-nak hívják, ami szó szerint a szendvics és asztal szavakból áll össze. De már a 19. században ismerték nálunk is, Jókai Mór híres Kárpáthy Zoltán című regényében írt róla.  

Az Asztalnok csapata is készített egy svédasztalt, ahol az áruházban megvásárolható kollekciókhoz, termékekhez kapcsolódó különleges receptekből és ételfotókból válogathat kedve szerint aki ide látogat.

Mivel nem csak teríteni, hanem főzni is nagyon szeretünk, így a receptek egy része tőlünk származik majd, de lesznek benne főzős, tortás blogokról is ötletek, képek természetesen a szerzők hozzájárulásával vagy hivatkozással.

Ha neked is van ide illő recepted, küldd el képpel együtt és feltesszük a svédasztalra!

Tarts velünk, süssél, főzzél finomakat és jó étvágyat kívánunk!

 

Karácsonyi mézeskalács

Egy régi családi receptet szeretnék megosztani. Kezdők is bátran belefoghatnak, nem lehet elrontani. Már frissen is fogyasztható, de fém dobozban tárolva sokáig finom marad, persze ha nem fogy el azonnal.