Weboldalunkon az alapvető működéshez és a webáruház használatához szükséges cookie-kat alkalmazunk.
Szélesebb körű funkcionalitáshoz marketing jellegű cookie-kat engedélyezhetsz vagy tilthatsz le, az Adatvédelmi tájékoztatónknak megfelelően.

Karácsonyi mézeskalács

Karácsonyi mézeskalács

Egy régi családi receptet szeretnék megosztani. Kezdők is bátran belefoghatnak, nem lehet elrontani. Már frissen is fogyasztható, de fém dobozban tárolva sokáig finom marad, persze ha nem fogy el azonnal.

Hozzávalók:

70 dkg liszt
30 dkg vaj vagy margarin
30 dkg porcukor
2 evőkanál méz
1 kávéskanál szódabikarbóna
mézes sütemény fűszerkeverék ( készen is kapható de házilag is lehet keverni, a hozzávalókat itt találod )
3 tojás sárgája + 1 egész tojás

A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk és pár óra hosszat állni hagyjuk hűvös helyen.
Utána kinyújtjuk, de nem túl vékonyra, mert akkor könnyen megég és tetszőleges formákra kiszaggatjuk. 
Előmelegített sütőben ( kb. 200 Cº ) megsütjük. Vigyázni kell, mert hamar sül!
Miután kihűlt tetszés szerint díszíthető a megmaradt tojásfehérjékből és porcukorból felvert cukormázzal.  

 

Tartalomhoz tartozó címkék: recept
blog comments powered by Disqus