Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
2,5 dkg élesztő
2 db tojássárgája
25 dkg vaj vagy margarin
2 dl tej
1 kis pohár tejföl
só
15 dkg reszelt sajt
valamint 1 tojás a tészta tetejére és 3 féle nagyságú pogácsaszaggató
Felfuttatom az élesztőt a cukorral és langyos tejjel. A vajat vagy margarint elmorzsolom a liszttel, és a többi hozzávalóval és tésztát gyúrok belőle. Kb. 20 percig kelesztem, majd átgyúrom, és még 40 percig kelesztem.
Ezután a tésztát kinyújtom 1 cm vastagságúra. A legnagyobb és a legkisebb pogácsaszaggatóval azonos számú korongot szaggatok, a közepes méretűvel pedig fele annyit mint a másik kettőből. Kibélelek sütőpapírral egy tepsit és belerakom a legnagyobb korongokat és megkenem a felvert sós tojással, ezek lesznek a malacfejek. A közepes korongokat 4 egyforma részre vágom, ezek lesznek a malacfülek.A legkisebb korongokra pedig szívószállal két lyukat fúrok, ezek lesznek a malacorrok.A füleket és az orrokat a malacfejekre illesztem és lekenem őket is a felvert tojással. Feketeborsból szemeket ragasztok a malackáknak.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 percig sütöm.