Weboldalunkon az alapvető működéshez és a webáruház használatához szükséges cookie-kat alkalmazunk.
Szélesebb körű funkcionalitáshoz marketing jellegű cookie-kat engedélyezhetsz vagy tilthatsz le, az Adatvédelmi tájékoztatónknak megfelelően.

Újévi szerencsemalac pogácsa

Hozzávalók:

50 dkg finomliszt
2,5 dkg élesztő
2 db tojássárgája
25 dkg vaj vagy margarin
2 dl tej
1 kis pohár tejföl

15 dkg reszelt sajt

valamint 1 tojás a tészta tetejére és 3 féle nagyságú pogácsaszaggató

Felfuttatom az élesztőt a cukorral és langyos tejjel. A vajat vagy margarint elmorzsolom a liszttel, és a többi hozzávalóval és tésztát gyúrok belőle. Kb.  20 percig kelesztem, majd átgyúrom, és még 40 percig kelesztem. 
Ezután a tésztát kinyújtom 1 cm vastagságúra. A legnagyobb és a legkisebb pogácsaszaggatóval azonos számú korongot szaggatok, a közepes méretűvel pedig fele annyit mint a másik kettőből. Kibélelek sütőpapírral egy tepsit és belerakom a legnagyobb korongokat és megkenem a felvert sós tojással, ezek lesznek a malacfejek. A közepes korongokat  4 egyforma részre vágom, ezek lesznek a malacfülek.A legkisebb korongokra pedig szívószállal két lyukat fúrok, ezek lesznek a malacorrok.A füleket és az orrokat a malacfejekre illesztem és lekenem őket is a felvert tojással. Feketeborsból szemeket ragasztok a malackáknak. 
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 percig sütöm.

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: recept
blog comments powered by Disqus