Weboldalunkon az alapvető működéshez és a webáruház használatához szükséges cookie-kat alkalmazunk.
Szélesebb körű funkcionalitáshoz marketing jellegű cookie-kat engedélyezhetsz vagy tilthatsz le, az Adatvédelmi tájékoztatónknak megfelelően.
Termékek Menü

Szalvétagombóc

Szalvétagombóc

Hozzávalók:

- 4 szikkadt zsemle
- 20 dkg liszt
- 5 dkg vaj
- 2 tojás
- 2 dl tej
- 1 csokor petrezselyem
- 1 közepes vöröshagyma
- só, bors

Forrás

Elkészítése:

Kockázd fel a szikkadt zsemléket, és pirítsd meg egy serpenyőben. Ezután a hagymát kockázd fel és párold meg a vajon, végül szórd rá a felaprított petrezselymet. A lisztet keverd simára a tojásokkal és a tejjel, ezután keverd össze a petrezselymes hagymával és a zsemlekockákkal. Nedvesíts be egy 40x40 cm-es textilszalvétát, kend be vajjal és szórd meg liszttel. Öntsd rá a zsemlekockás tésztát és formázd henger alakúra. Göngyöld fel a szalvéta segítségével, a két végét kösd be és helyezd forró, sós vízbe. Ebben főzd kb. 30-35 percig. Óvatosan vedd ki a vízből, hagyd hűlni egy kicsit, majd tálalás előtt csomagold ki és szeleteld fel.
Bármilyen szaftos hús mellé remek és különleges köret.

Tartalomhoz tartozó címkék: recept
blog comments powered by Disqus