Weboldalunkon az alapvető működéshez és a webáruház használatához szükséges cookie-kat alkalmazunk.
Szélesebb körű funkcionalitáshoz marketing jellegű cookie-kat engedélyezhetsz vagy tilthatsz le, az Adatvédelmi tájékoztatónknak megfelelően.

Különleges asztalterítők, abroszok és díszterítők minden alkalomra - nagy választékban!

Az étkezőasztal öltözéke az asztalterítő és ez adja meg az alapot a további díszítéshez. Ezért fontos, hogy mindig a megfelelő méretű, formájú, anyagú és az alkalomhoz illő stílusú terítőt válasszunk. Az Asztalnok Webáruházban nagy választékban kaphatók az alábbi termékek:

Különleges asztalterítők, abroszok és díszterítők minden alkalomra - nagy választékban! - online rendelés - Asztalnok Webshop

  • kerek asztalterítők

  • asztalterítők ovális asztalra

  • kockás konyhai abroszok

  • teflonos asztalterítők

  • ünnepi díszterítők

  • modern és vintage terítők

  • nagyméretű asztalterítők

  • kisméretű asztalterítők dohányzóasztalra

  • szennytaszító abroszok


Segítünk neked az ideális abrosz kiválasztásában és online rendelésben és vásárlásában. Igény szerint készítünk különleges, egyedi nagyméretű asztalterítőket is, kollekciókat asztali tányéralátétekkel, textilszalvétákkal, asztalkendőkkel

Újdonság! Asztalterítő szettben - hozzáillő szalvétával, étkező alátéttel

Válogass az ünnepekhez, trendekhez és évszakokhoz illő egyedi termékek közül! A termékek utáni részben további hasznos tanácsokat olvashatsz, amelyek segítenek az asztalterítő vásárlásban!

Rendezés:

Pipacs asztalterítő

Előrendelhető, érdeklődj emailen
6.890 Ft

További tippek az asztalterítők használatáról

Ha szeretnéd, hogy a te asztalod is mindig " jólöltözött" legyen és a család valamint a vendégek szívesen üljenek le az étkezésekhez, akkor olvasd el Asztalvarázs blogunkban az asztalterítők kiválasztásával kapcsolatos tanácsainkat.

Az éppen használaton kívül lévő abroszok praktikus tárolásáról további ötleteket is találsz.  

Asztalterítő vásárlás előtt

Egy abrosz megvásárlása nem feltétlenül  bonyolult dolog, de a méteráru boltok vagy asztalterítő webshopok hatalmas választékát nézve, elkél egy-két jó tanács. 

Az asztalterítő színe és stílusa

A megfelelő terítő, amellett, hogy védi az asztalodat, nagyban hozzájárulhat a dekoráció stílusának meghatározásához.Ha ez lesz az első asztalterítő, amit te veszel meg, akkor válassz klasszikus fehér vagy semleges színt, ami minden alkalomhoz illik, és könnyen variálható a különféle asztaldíszekkel és kiegészítőkkel.

A világosabb színek klasszikusnak vagy hétköznapinak tűnhetnek, míg a sötétebb színek drámaibb hatással bírnak. A világosabb színek is jól illenek az ünnepi terítékhez, különösen, ha fehér damaszt asztalterítőt használsz. 

A fehér asztalterítővel tehát előkelő hangulatot kölcsönözhetsz, míg a tarkán szőtt pamutszövetekkel vidámabb, otthonosabb érzetet kelthetsz. Rusztikus hangulathoz a hímzett vagy egyszerű zsákvászon az ideális, különösen, ha vidéki nyaralóba, parasztházba szánsz terítőt. Ha a klasszikus “old-school” vagy vintage terítőket keresel, vagy tematikus partikra (tengerész stílus, mediterrán stb.) válogass a terítési kollekcióink között! Ne feledkezz meg az asztali futókról és tányér alátétekről sem!

Az étkezők dekorációs trendjeivel kapcsolatban, illetve a színválasztási praktikákról is találhatunk hasznos cikkeket a weboldalon.

Az asztalterítő anyaga

A vászon az egyik legnépszerűbb asztalterítő anyag, a pamut és a pamut keverékek szorosan mögöttük állnak. Ezeknél a finom textileknél azonban körültekintően kell eljárni a mosás során.

A másik kézenfekvő lehetőség, hogy  könnyen kezelhető poliészter szövetből készült abroszt választasz. A poliészter és szintetikus szövetek textúrájukban és megjelenésükben egyaránt divatos kiegészítőjük lehetnek a modern terítékeknek. Ezeknek a szöveteknek az az előnye, hogy minimális munkát igényelnek mosás-vasalás terén. A műszálas abroszokról  a szennyeződéek könnyen eltávolíthatóak  a mindennapos mosás előtti folttisztítással

Alak és méret

A megfelelő méretű terítő kiválasztása trükkösnek tűnhet, de valójában csak néhány szabályt kell betartani. Ha hosszúkás vagy téglalap alakú az asztalod, válassz hosszúkás vagy téglalap alakú abroszt. A kerek asztalhoz pedig legjobb a kerek asztalterítő.

Ha ovális asztalod  van, akkor válassz ovális terítőt, hogy a lelógó rész mindenhol egyforma legyen. Ha nem találsz oválisat, akkor egy téglalap alakú vagy hosszúkás abrosz továbbra is ugyanolyan jól fog működni; csak a “hiányzó sarkoknál fog egy kicsit lejjebb lógni az asztalterítő szegélye. 

Hosszú, padlóig érő abroszokat hagyományosan legtöbbször  esküvőhöz vagy más ünnepekhez használnak. Ezeknek a nagyméretű asztalterítőknek a további előnye az, hogy hogy az asztal alatt sok mindent elrejthetsz így.

A következő linkre kattintva találhatsz tippeket arról, hogy mekkora legyen az asztalterítő, és mennyi legyen az asztalterítő lelógó része.