Weboldalunkon az alapvető működéshez és a webáruház használatához szükséges cookie-kat alkalmazunk.
Szélesebb körű funkcionalitáshoz marketing jellegű cookie-kat engedélyezhetsz vagy tilthatsz le, az Adatvédelmi tájékoztatónknak megfelelően.

Textil kikelet

Biztos te is tudod, hogy életünkben mennyire meghatározóak a színek és, hogy főleg nekik köszönhetjük a minket körülvevő világ szépségeit. 

 

 

Egy angol bölcs mondta:
"A szín a természet mosolya, egy csöppnyi igazság" 

 

 

 

A téli hónapokban, amikor viszonylag kevés szín van a természetben az egyhangú szürkeség nagyon sok embert lelkileg is megvisel. De amikor végre megérkezik a várva várt tavasz, amely az újjászületés varázslatos időszaka és mindenütt az üde, friss színek dominálnak, szinte mindenki felderül és vidámabb lesz. 

Ha te is szereted folyamatosan megújítani magad körül a környezeted, akkor itt az ideje, hogy a virágba borult természet csodás hangulatát az otthonodba is bevidd! A tavaszi nagytakarítás után frissítsd fel vagy cseréld le a textileket is a lakásban! 

A legtöbb családban az étkezőasztal a lakás központi eleme, innen indul a nap. Épp ezért nagyon fontos, hogy ez a hely egy vidám színfolt legyen. Kapjon az asztal is új ruhát tavasszal!
Az ég türkize, a levelek zsenge zöld színe, a virágok rózsaszín, sárga, lila, piros szín kavalkádja az étkezőasztalra is tavaszi derűt varázsol, ha hasonló árnyalatú terítőkkel, alátétekkel, tányérokkal és asztali kiegészítőkkel terítesz.
Használd bátran a színeket és akár keverheted a mintákat is a színében és anyagában azonos, de eltérő mintájú textilekkel, melyek jól kombinálhatók és harmonikus látványt nyújtanak. 

Korábbi blog bejegyzésünkben írtunk arról, hogy mi a titka annak, hogy az asztalod is jól öltözött legyenA tavaszi hangulat fokozásához tegyél az asztalra virágot, színes gyertyát vagy akár egy rügyező faágat, barkát. Ha épp nincs megfelelő vázád, megteszi egy szép formájú kancsó vagy üvegpohár is. 

Húsvétkor kifújt vagy dekorációs tojásokkal is díszíthetsz vagy készíthetsz tojásfát, amelynek ötlete Németországból és Ausztriából ered, ott a hagyományos húsvéti dekoráció részét képezi. De egyre inkább elterjed nálunk is ez a szokás, hogy a kertben álló fa vagy a vázában lévő barka ágaira tojásokat akasztanak.

Tudtad, hogy a színek még az étvágyat is befolyásolják? Az asztali textilek, a tányérok és a rajtuk lévő ételek színe nagyban hozzájárul ahhoz, hogy mennyire élvezzük az étkezést. A vibráló, élénk színek a sárga, a piros, a narancs fokozzák étvágyunkat, de ha valaki épp fogyókúrázik, akkor hatásosabb a kék színek használata az asztalon. 

         

Nézd meg tavaszi katalógusunkat, válogass a színes és vidám textilek és kiegészítők közül! 
     

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: terítés asztal terítő
blog comments powered by Disqus