Weboldalunkon az alapvető működéshez és a webáruház használatához szükséges cookie-kat alkalmazunk.
Szélesebb körű funkcionalitáshoz marketing jellegű cookie-kat engedélyezhetsz vagy tilthatsz le, az Adatvédelmi tájékoztatónknak megfelelően.

Tök dekoráció készítés juta szövetből

Szeretnél egyszerűen és gyorsan hangulatos őszi dekorációt készíteni? 
 

Tök dekoráció készítés juta szövetből

 

Ezekre lesz szükség az elkészítéshez:

- juta/zsákvászon anyag narancssárga vagy nyers színben
- spárga
- műszálas töltőanyag vagy vatta
- befőző gumi gyűrű
- ragasztó
-ceruza
- alufólia

 

 


 

1. Vágj ki a juta/zsákvászon anyagból egy 30 x 40 cm –es darabot. Fogd össze a két rövidebbik oldalt és varrd össze kézzel vagy géppel, a varrást simítsd le. Ezután a spárgából vágj le 6 db kb. 45 cm-es darabot és egyik végén csomózd őket össze. Majd ez a spárgaköteget helyezd el az összevarrt juta zsák belsejében úgy, hogy a csomó kicsit kilógjon, ezután fogd össze a befőző gumival a végét, a csomó kívül legyen. 

 


2. Fordítsd ki a juta zsákot és töltsd meg műszálas töltőanyaggal vagy vattával, ezután a zsák száját kösd össze egy gumival, ekkor a 6 szál spárga az aljára kerül. Ezeket a szálakat egymástól egyenlő távolságra egyesével húzd szorosan felfelé és rögzítsd a gumival, így alakítsd ki a tök formát. Próbáld minél szabályosabbra készíteni a tököt. A felesleges kilógó spárga végeket vágd le.
  
3.Ezután tekerd még körbe dupla szálú spárgával, hogy a gumi ne látszódjon ki, ez lesz a tök szára. Jól kösd össze a szálakat, de úgy, hogy maradjon szabadon 2 db kb. 10 cm-es szál, ezekből készülnek a tök indái. A tökre teríts egy darab alufóliát, nehogy összekend, majd ezt a két szálat ragasztózd be és tekerd rá egy ceruzára. Hagyd pár percig száradni és mielőtt teljesen megkötne, óvatosan húzd le róla a ceruzát. Várj, amíg megszárad a ragasztó, utána rendezd el az így keletkezett indákat. Készen is van a hangulatos tök dekoráció. 
     
Az Asztalnok Webáruházban találsz a tökök elkészítéséhez juta alapanyagot többféle színben. 
 

Tartalomhoz tartozó címkék: dekoráció
blog comments powered by Disqus