Weboldalunkon az alapvető működéshez és a webáruház használatához szükséges cookie-kat alkalmazunk.
Szélesebb körű funkcionalitáshoz marketing jellegű cookie-kat engedélyezhetsz vagy tilthatsz le, az Adatvédelmi tájékoztatónknak megfelelően.

Virág hajtogatás szalvétából

Ha szeretnél Anyák Napjára látványos asztali dekorációt készíteni, akkor próbáld ki a nyíló virág és a rózsa hajtogatást szalvétából.

Nyíló virág szalvéta hajtogatás
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 

 

 

 Vegyél elő egy színes textil vagy vastagabb papírszalvétát. Nyisd szét és színével lefelé helyezd el az asztalon, majd a négy sarkát hajtogasd középre. Ezután ismét hajtsd középre a négy sarkot, majd fordítsd meg a szalvétát. Harmadszor is hajtogasd a sarkokat középre.

 

 

 

 

 

 

Ezután a közepét fogd meg és az alsó sarkok csúcsait húzd ki, így lesz belőle virágszirom. Miután kihajtottad mind a 4 sarkot, a szirmok közötti sarkokat is húzd ki alulról.

 

Már készen is van a virágkehely, amibe tehetsz dekorációnak kisebb ajándékot, csokit, de akár a pohár alá is helyezheted. Nagyon hangulatos lesz így a teríték.

 

Rózsa hajtogatás szalvétából

 
Vegyél elő egy textil vagy színes papírszalvétát és színével felfelé hajtsd félbe. Alulról kezdd el felfelé tekerni, amíg felül kb. 5 cm marad.

 
 
 
 
 
 
 
 
 Ezután kezdd el oldalról feltekerni a szalvétát, amíg kb. 5-6 cm-es darab marad oldalt. Ezt a kis darabot fogd meg és tűrd be a feltekerés során keletkezett résbe. Majd a két csúcsos végét hajtsd ki két oldalra és állítsd rá a szalvétát.

Készen is van a rózsa, amely romantikus asztalterítések hangulatos dekorációja lesz.
 
Ha kedvet kaptál a fenti asztal díszítések elkészítéséhez, az Asztalnoknál többféle textil-, és papírszalvétából válogathatsz valamint további ünnepi szalvéta hajtogatást is bemutatunk blogunkban a húsvéti és a karácsonyi asztalra.

blog comments powered by Disqus