Weboldalunkon az alapvető működéshez és a webáruház használatához szükséges cookie-kat alkalmazunk.
Szélesebb körű funkcionalitáshoz marketing jellegű cookie-kat engedélyezhetsz vagy tilthatsz le, az Adatvédelmi tájékoztatónknak megfelelően.

Adventi koszorúk, asztaldíszek, dekorációs kellékek 2024

A karácsonyi vagy adventi koszorúk, legyenek azok akár hagyományos, akár különleges adventi koszorúk, az adventi dekoráció számos más, kiegészítő elemével együtt, olyan varázslatos hangulatot hoznak el az életünkbe, amely segít elfeledtetni velünk a borongós hétköznapok rohanását és segít arra koncentrálni, hogy az igazán fontos pillanatokat és érzéseket őszinte szeretettel élhessük át.

 "

További 2024-es adventi dekorációs ötletek a termékek alatti szekcióban. Olvasd el!

Rendezés:

Mikulás lampion gyertya

Raktáron
1.890 Ft 1.390 Ft
26%

Adventi koszorúk, asztaldíszek és dekorációs ötletek 2023

A karácsonyi ünnepkör nyugodt, meghitt hangulatára napjainkban talán nagyobb szükségünk van, mint valaha. Lássuk tehát, hogyan tehetjük még szebbé és hangulatosabbá 2023 karácsonyát és adventjét egyszerűen és kevés erőfeszítéssel!

Milyen legyen idén az adventi koszorú?

Praktikus szempontok az adventi koszorú kiválasztásához

Az adventi dekoráció központi eleme az adventi koszorú, így elsőként talán azt érdemes eldönteni, milyenek legyenek idén az adventi koszorú színei. Akár egyszerű, akár kreatív adventi koszorúban gondolkodunk, mindenképpen érdemes először kitalálni, hová fogjuk azt elhelyezni és milyen színvilág, milyen stílus fog a legjobban mutatni abban a környezetben. Egészen más stílus illik például egy romantikus hangulatú nappaliba, mint egy modern étkezőbe.

Számításba vehetjük a divatot is!

Amikor azon gondolkodunk, hogy szeretnénk a 2023-as trendeknek megfelelő adventi koszorút és adventi dekorációt összeállítani, szerencsére nincsen nehéz dolgunk. Hiszen az idei trendek szinte mindenkinek kedveznek, még azoknak is, akiknek vékonyabb pénztárcából kell gazdálkodniuk.

A 2023-as adventi dekoráció trendek három fő irányvonalat képviselnek

Idén is hódít a minimalista stílus, így, ha nincs kedvünk és időnk adventi koszorút, asztaldíszeket és dekorációt készíteni, akkor akár az is elég, ha egy szép ünnepi tányéron elhelyezünk négy ünnepi gyertyát, mondjuk egy angyalka társaságában, de idén akár az is megteszi, ha csupán néhány szép kávészemet helyezünk el ízlésesen a gyertyák mellé a tányérba.

Minimalista adventi koszorú 2020

Forrás: Nordicdesign

Ha pedig ahhoz van kedvünk, bátran vásárolhatunk az úgynevezett dekadens színvilág szerint is. Ebbe beleférnek a sötétebb, mélyebb színek, tipikusan a sötétlila és a sötétzöld is. Nyugodtan használhatunk fémes csillogást idéző részleteket is, a gyerekek örömére divat az arany, ezüst, de még a színes, dús, flitteres díszítés is. Ebben a stílusban bátran alkalmazhatunk szokatlan motívumokat is, mint amilyen például a citrus és a virágminta. De gondtalanul tovább is engedhetjük a fantáziákat a dús, bőséges hatás kedvéért és díszíthetünk akár pávatollal is.

Peacock Christmas Decadence image 0

Forrás: Etsy

A harmadik stílusvilág, amelyik a 2023-as adventi koszorúkat és adventi dekorációt illető trendeket jellemzi, az a nosztalgikus vintage stílus. Ez egy kedves, vidám, vidékiesen romantikus hangulat, amelyhez akár a nagymama padlásán rejlő kincseket is felhasználhatjuk. Amennyiben a lakásunkhoz és a hangulatunkhoz illik ez a stílus, lehetőségünk van kedvező árú, egyszerű kiegészítőkkel is szebbé, ünnepiesebb hangulatúvá tenni otthonunkat ennek jegyében idén karácsonykor is. Így pedig akkor sem kell lemondanunk az igazi, hagyományos ünnepi díszítésről, a meghitt, ünnepi dekorációról és a karácsonyi hangulatról, ha vékonyabb a pénztárcánk idén.

Forrás: Vintage World

Hogyan válasszuk ki az adventi koszorú alapanyagokat?

Jó hír, hogy ma már nem kell sokat bíbelődnünk az adventi koszorú alapanyagok és az adventi koszorú díszek kiválasztásával, beszerzésével és hazaszállításával. Webáruházunk kínálatában ugyanis összegyűjtöttük az idén leginkább divatos, mégis tartós és strapabíró díszeket és hozzávalókat, amelyekből mindannyian, igény szerint akár pillanatok alatt vagy hosszasan bíbelődve is, elkészíthetjük a leggyönyörűbb, hozzánk leginkább passzoló adventi koszorút és dekorációs színvilágot.

Mikor előnyösebb inkább az adventi asztaldíszek készítése?

Felmerülhet a kérdés, hogy adventi koszorú vagy inkább adventi dísz készüljön-e házilag. Az adventi díszek készítése talán egyszerűbbnek tűnik első olvasásra, ez pedig valahol igaz is.

A mi javaslatunk az, hogy legyen a családban legalább egy adventi koszorú egy központi helyen, például a nappaliban vagy az étkezőben. Más helyekre pedig készülhetnek további adventi díszek saját kezűleg.

Az adventi díszek ugyanis leginkább annyiban különböznek az adventi koszorútól, hogy nem feltétlenül van bennük gyertya. Ezáltal tehát a gyerekszobába és a dolgozószobába inkább ilyen típusú dekorációt javaslunk a balesetveszély elkerülése érdekében.

Az adventi díszek esetén pedig ugyanúgy szabadjára engedhetjük a fantáziánkat és ugyanúgy követhetjük a trendeket igényeink és lehetőségeink szerint, mint az adventi koszorúnál, illetve a karácsonyi dekoráció egyéb elemeinél.

Milyen adventi dekorációt használhatunk még?

Az adventi dekorációs ötletek tárháza tulajdonképpen végtelen, így a hangulatunkhoz, stílusunkhoz, a lakásunk színvilágához és persze a pénztárcánkhoz igazítva szinte bármit bevethetünk a különleges adventi hangulat kedvéért, persze a jó ízlés és az ésszerűség határain belül.

Válasszunk tehát kedvünkre a karácsonyi szalvétákból, szalvétatartókból, szalagokból, gyertyatartókból, ültetőkártyákból, figurákból, girlandokból és más hasonló kellékekből és kiegészítőkből is! Természetesen el ne felejtsünk, ha tehetjük, egy gyönyörű, új karácsonyi asztalterítőt és asztalközepet vagy asztali futót is választani a hozzájuk illő stílusos tányéralátéttel együtt! Ha pedig a régit a rászorulóknak ajándékozzuk, mások életét is szebbé tehettük és karácsonyi jócselekedetet is végeztünk!

Tegyük tehát szebbé a karácsony-várásunkat saját készítésű adventi koszorúval és dekorációval és élvezzük a meghitt, ünnepi hangulat élményét!